Tuesday, April 13, 2010

PeRsauDaRaaN

salam imtihan kepada sahabat sekalian....
hari ini segalanya bermula..peperangan sedang dalam perjuangan. hari ini,hari pertama bagi kami pelajar fakulti farmasi tahun satu. memang hari yang mendebarkan bagi ana. pertama kali berhadapan dengan peperiksaan dalam makmal. dan kami semua perlu mengahasikan dua produk ubat yang berkualiti dan terjamin. dengan menggunakan bahan-bahan dan bekas yang sesuai. masalah besar bagi ana ialah mencetak label...memang bermasalah..prosesnya ibarat memasak di dalam dapur...betapa berdebarnya di dalam hati ana menanti sat masuk ke makmal tersebut.rasa nak pengsankan diri pun ada..tapi...alhamdulillah,dala mengahdapi perasaan yang berdebar ini ada mesej diterima

MESEJ 1:
"kemudian apabila engkau telah membulatkan tekad,maka bertawakallah kepada Allah,Allah mencintai orang yang bertawakal" [2:159]- bersemangat y..

MESEJ 2:
gud luck exam..
ana memang rasa sangat gembira bertambah terharu mendapat mesej ini. terutama dari orang yang ana sendiri tak sangka..disini ana terfikir inilah nikmat berukhuwah..tatkala kita sendiri tak mampu menenangkan hati serta fikiran disini lah nikamat ukhuwah itu akan bertindak dan memberi kita ketenangan yang diharapkan. ukhuwah akan bertambah nikmat jika kita sendiri hargai..

kadang-kadang

kita ingin dihormati tapi kita sendiri tidak menghormati..
kita ingin di jaga perasaan tapi mulut kita selalu melulu
kita ingin di sayangai tapi tidak menyayangi yang lain
kita ingin nikmat itu tapi kita tak melahirkan nikamt itu..

hargai lah nikmat bersaudara...

AIM TOWARDS THE END..

AIM TOWARDS THE END..