Thursday, May 10, 2012

Biarlah sibuk

In The Name of Allah

Alhamdulillah,kelas farmakognosi habis awal hari ni.
Terus meluru ke makmal,untuk tukar air nata de coco..
Itulah rutin harian selama 20 hari ni..penat!

Langkah diteruskan jugak,ke perpustakaan.
Kali ni perlu jugak.
Handout berkepuk dalam fail,sampai dah tak muat.
Minta di layan..
Semua highlighter di keluarkan untuk memeriahkan dan meraikan nota-nota tersebut.


Tangan kemas memegang higlighter jenama Faster bewarna kuning..
Perkataan Responsibility in Ward Pharmacy... di gariskan.
Habis perkataan tersebut bewarna kuning..basah! Tapi kejap je ia mengering.

Sedang mata rapat memandang nota Amalan Farmasi III..
Fikiran merawang
Sekarang dan pukul 12.30 tengah hari
Mathurat aku dah settle belum ye?

Terkedu..



Biarlah kita kesibukan mana pun.. Sediakan juga ruang dan masa untuk menjaga hubungan denganNya.
Biarlah kita kesibukan mana pun.. Pastikan Dia yang kita utamakan dulu.
Biarlah kita kesibukan mana pun.. Jaga amalan-amalan kita.
Biarlah kita kesibukan mana pun.. Perihatinlah terhadap kondisi hati ni yang mahu tenang dan lapang.

Inilah yang kita akan rasa jika terlalu utamakan kerja..kerja..kerja.

Hari ni..
Talefon aku habes bateri dari awal pagi..
Tapi hati rasa seronok..
Allah bagi masa untuk lupakan sementara..
Bersihkan hati dan luruskan niat..

Semoga Allah permudahkan segala-galanya.

4 comments:

  1. zu .. thanx ngatkan saya.. tergerak nak baca post zu.. kita rasa amaln kita dah berkurang T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita far... sibuk sangat sampai masa pun mcam tak terurus.
      Ayuh..kita tingkatkan semula..^-^

      Delete
  2. Mohon share juga kata-kata dari entri ini di twitter saya :) Semoga bermanfaat. Moga Allah redha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah t kita fren di twitter... ^-^

      Delete

AIM TOWARDS THE END..

AIM TOWARDS THE END..