Thursday, May 5, 2011

Di kala petang

In The Name Allah

Dalam keheningan tengah hari..dalam keadaan mata yang bersepoi-sepoi, di rumah pelbagai gelagat oleh penghuninya.
Ada yang sedang online,menguruskan tugasnya di laptop.
Ada yang sedang menonton ceramah ustaz kazim
Ada juga yang sedang pejam matanya dalam kerehatan.
Namun,yang menariknya...
Ada dua orang yang bertukang di dapur..entah apa yang dibuatnya.
Setelah setengah jam....

taraaaa....

surat khabar dihamparkan,doh dikeluarkan,inti kentang pun menyusul..
Makanya...yang sedang menonton,yang sibuk dengan laptop mahupun yang tidur..
bangun..
heheh..
ini rupanya,hasil tukangan di dapur..

JOM BUAT KARIPAP PUSING~~

Chef : Putri


Setelah setengah jam...mengulik doh,tempek-tempek doh,potong doh..lenyek dan lenyek lagi..
kemudian masukkan inti dan tekup..
lepas tue klem..
maka jadilah karipap pusing.


Rupanya,bukan karipap pusing je kami buat...
karipap dinosour pun ada,..
ada macam bentuk gajah..
hahahaa..
biasalah,masing-masing pertama kali..



Ha! Menarik bukan...
Anak-anak karipap bersama dengan ibu karipap
(nampak tak ibu karipap?)
hehehe..
dalam 30 biji karipap berjaya dihasilakan..



Alhamdulillah..
Yeah! Ini lah hasilnya..
Yummmmmy..
Walaupun,teksturnya tak lah seindah mana tapi,rasanya tetap lazat..
Tahniah..akhwatku!! (^-^)

p/s: popia goreng bakal menyusul...

2 comments:

  1. dr.:
    nie baru 1st trial dah menyelerakan..
    kalo dah expert mungkin boleh amek tender pas nie..hehehe
    chef nye yang buat doh dan masak inti,kami wat bentuk je..
    hehehe

    ReplyDelete

AIM TOWARDS THE END..

AIM TOWARDS THE END..